ИМЕНОВАНА ИЗБОРНА КОМИСИЈА

У 22.45 часова, ДС и СПС, изгласаше именовање изборне комисије. Супротно члану 14. став 1. Закона о локалним изборима, супротно мишљењу Министарства за државну управу и локалну самоуправу,без извештаја статутарне комисије и комисије за избор и именовање, донето је решење о именовању изборне комисије.

ПНТК је предложио 3 члана и 3 заменика члана изборне комисије (онолико колико му и припада по члану 14. став 1. Закона, без обзира што нам је уместо захтева за доставу предлога дат закључак Привременог органа) и то: за чланове Милосав Стојиљковић, адвокат , Миодраг Ђорђевић, адвокат, Душица Милојевић, дипл. правник, а за заменике чланова Саша Рангелов, дипл.инж. технологије, Завиша Пауновић, дипл.инг. пољопривреде и Божидар Мијајловић, инж. геодезије.

На седници је члан Привременог органа, Радмила Геров упозорила чланове ДС и СПС на мишљење Министарства и Пресуду Окружног суда у Београду, као и на чињеницу да нису заседале наведене комисије Привременог органа. Узалуд.

Од члана ДС могло је да се чује да су они направили такав распоред у изборној комисији, на исти начин на који је Влада РС донела решење о саставу Привременог органа. Питамо се како онда СПС има 2 члана, кад има једног представника у Привременом органу, као и СРС и ПНТК?

Од истог члана ДС, имали смо прилику да чујемо, и да су њихови предлози сачињени од стручних људи који имају практична знања у овој области, као и да он обећава да ће комисија радити по Закону. На питање, Радмиле Геров да ли је то исто обећање као што је било и његово обећање дато директору Библиотеке да неће бити смењен, а после је гласао за смену, остасмо без одговора.

Радмила Геров није желела да се на инсистирање председника Привременог органа изјасни, који од 3 предложена члана и заменика треба да буде испред ПНТК у изборној комисији, говорећи да нема овлашћења за то, јер је предлог ПНТК дат у складу са Законом. Председник је изабрао Миодрага Ђорђевића и Сашу Рангелова, као предлоге ПНТК.

Затим је ставио на гласање да се за председника изборне комисије бира Ликсаревић Бранислав. То су чланови ДС и СПС изгласали. Хтео је да настави на такав начин гласање и за заменика председника и чланове, али га је представник СРС упозорио да не може да се гласа сваки члан појединачно.

Гласовима СПС И ДС, именована је изборна комисија у следећем саставу:

Председник: Бранислав Ликсаревић, адвокат (предлог ДС)
Заменик председника: Валентина Рајчић, дипл. правник (предлог ДС)

чланови:
1. Станојевић Бранислава, нека средња школа (предлог ДС)
2. Зоран Мијовић, адвокат (предлог ДС)
3. Јелица Павловић, дипл. правник (предлог СПС)
4. Велимир Јоновић, пољопривредни произвођач (предлог СПС)
5. Никола Антонијевић, инж. машинства (предлог СРС)
6. Миодраг Ђорђевић, адвокат (предлог ПНТК)

заменици чланова:
1. Добривоје Јовановић, економиста (предлог ДС)
2. Драгиша Паушкић, економиста (предлог ДС)
3. Душан Првуловић, незапослено лице (предлог СПС)
4. Љубиша Казимировић, професор у пензији (предлог СПС)
5. Братислав Ранђеловић, (предлог СРС)
6. Саша Рангелов, дипл.инж.технологије (предлог ПНТК)

ПНТК ће у среду до 22.45 часова поднети жалбу Окружном суду, због именовања изборне комисије супротно Закону о локалним изборима.

ИЗВОР: БЛОГ ПНТК

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM