КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ПОКРЕТА ЗА НЕГОТИНСКУ И ТИМОЧКУ КРАЈИНУ - РАДМИЛА ГЕРОВ

Данас је у прoсторијама ПНТК одржана конференција за новинаре, којој је присуствовао један број кандидата за одборнике на предстојећим локалним изборима.

Дане Суруџић је, у уводном делу, упознао грађане општине Неготин, да је ПНТК у последњих пет година била водећа странка у нашој општини, као и да ће ПНТК на овим локалним изборима учествовати као група грађана „Пулс Неготинске и Тимочке Крајине“, из разлога што политичка странка ПУЛС још увек није регистрована.

Изборна листа од 45 кандидата за одборнике носиће назив
„Пулс НТК-РАДМИЛА ГЕРОВ”.




У другом делу конференције, Миодраг Станојевић, говорио је о намерама ДС и СПС да се ови избори одложе, набрајајући непобитне чињенице: да су избори расписани 07.12. и да је то Привремени општински орган крио од јавности, као и да je требало да изборне радње крену 16.12. Захваљујући „демократској“ опструкцији исте нису започеле ни данас. Опструкција од стране ДС и СПС огледа се прво у чињеници да је изборна комисија разрешена 09.12. (након расписивања избора) и да је Окружни суд три пута поништавао решење о именовању комисије. Од петка 25.12. кад је комисија постала правоснажна, „демократску“ опструкцију врше председник и чланови изборне комисије, именовани испред ДС и СПС, који ни до данас нису прописали образац за потпис бирача.

Да ли то они бирају боју или назив једног обичног формулара? Одговор је веома једноставан: намерно одуговлаче, како би избори били поништени и пре него што су започели, јер изборне радње нису кренуле онда када је требало, нити је испоштован члан Закона о локалним изборима, који јасно каже, да је изборна комисија дужна да у року од три дана стави на располагање образац за потпис бирача.

Коме одговара неодржавање избора или њихово поништење и пре него што су започели? Зашто ДС и СПС не желе да изборне радње започну? Одговор знају и врапци на грани: плаше се изборног резултата и желе да на привремени начин и даље врше власт?

Славица Ђорђевић је на крају конференције, честитала свим грађанима наше општине предстојеће новогодишње и божићне празнике.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM