Десета, једанаеста, дванаеста, четрнаеста а затим тринаеста седница Привременог органа




На десетој седници Привременог органа, изгласали су измену Одлуке о јавним паркиралиштима. Паркирање се до 31. марта 2010.год. наплаћује само до 15 часова.

Смењен је Томислав Милошевић, професор књижевности са места в.д. директора библиотеке и именован Власта Младеновић за в.д. директора.


Гласовима ДС и СПС дата је сагласност на измену Статута Дома културе у Неготину, којом, в.д. директор не мора да испуњава услове који важе за именовање директора. Стручна спрема више није битна.

Дали су сагласност да се набаве још четири рачунара и четири штампача, око 300.000 динара без ПДВ-а. Председник је на седници рекао да је то за полицију, а у материјалу за седницу пише за општинску управу и месне канцеларије. Ко ће добити рачунаре остаје да видимо.

Веровали или не, донели су Решење да се Џемаиловић Слободану да сагласност да се пријави на адресу Дунавска 42 у стану који је општински и да може да га користи до решавања стамбеног питања лица која живе на тој адреси. Разлог је како написаше тај што му је потребна лична карта, а овде нема пребивалиште. Предлагач ове „глупости“ је испред комисије Славица Живановић. На питање Радмиле Геров, што га не пријаве на своју адресу, ако су „доброчинитељи“ како кажу, и да ли ће свим лицима која немају личну карту да дају овакве сагласности, одговорили су да хоће. Ми кажемо само једно - „Не можеш да гласаш без личне карте“.

Након одржавања дванаесте и четрнаесте седнице у понедељак и уторак, само са тачком дневног реда везаном за изборну комисију, јуче је одржана тринаеста седница Привременог органа. Нисмо погрешили: 12, 14. па 13. На тој седници донета је Одлука о накнади за заштиту и унапређење животне средине.

Усвојен је и нови ребаланс буџета. Други за месец дана. Ребалансом су морали да додају школама средства за сталне трошкове, јер су напокон схватили да неће моћи да плате грејање, повећали су позицију за трошкове дочека Нове године (650.000 динара) и повећане су субвенције за ЈКП Бадњево за 4.500.000 динара, како би ЈКП могао да плати надокнаду „Србија водама“.

Дата је сагласаност МЗ Поповица да спроведе поступак јавне набавке за завршетак амбуланте вредности 1.000.000 динара.

По ко зна који пут, донешено је још једно незаконито решење, овога пута за сагласност да МЗ Штубик покрене поступак јавне набавке за поправку пута вредности 2.200.000 динара. Поправка пута (насипање) у време кад пада снег. Председнику се жирило са гласањем и није хтео да сачека да провере да ли у комисији за јавну набавку има дипломираног правника. Од представника СПС чуло се да сигурно нису погрешили, јер је председник савета МЗ Штубик одговоран (дугогодишњи одборник СПС). Пар минута након гласања, тај исти председник савета, јавио је да у комисији нема дипломираног правника иако Закон то належе. На наредној седници ово решење морају да пониште.

На крају сменише кроз допуну дневног реда и Школски одбор Неготинске гимназије. Именоваше испред оснивача Нинослава Димитријевића, Зорицу Половић (за коју нам рекоше да је бивши одборник ДС) и Сузану Сиротовић. Мандат тог Школског одбора је само још пар месеци. Предлагач ове допуне је члан Привременог органа именован испред ДС.



ПС: Синоћ у 20.10 часова ПНТК је поднео жалбу Окружном суду на именовање изборне комисије.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM