Заказана девета седница привременог органа

На деветој седници Привременог органа која ће се одржати у понедељак, између осталог, разматраће се:

• три Одлуке везане за нови Закон о планирању и изградњи;
• измена и допуна предлога пословања ЈКП Бадњево за ову годину;
• две сагласности на покретање поступка јавних набавки као и Одлука о накнади за заштиту и унапређење животне средине.

На дневном реду је и измена Одлуке о јавним паркиралиштима, коју је предложио Управни одбор ЈКП Бадњево. Одлуком се предвиђа да се брише паркинг између улица Бадњевске, Милентија Поповића и улице поред зелене пијаце, као и да се наплата паркинга врши само од 08 до 15 часова, у периоду од 01.12.2009.год. до 31.03.2010.год. У образложењу стоји да ће овом изменом да се омогући отпуштање радника ЈКП Бадњево који раде на одређено време, као и да ће након 31.03.2010. ЈКП Бадњево да сагледа да ли постоји интерес да управља и даље паркиралиштима.

Нови намет доноси и Решење о давању сагласности на Одлуку Управног одбора ЈП за грађевинско земљиште, о висини накнаде за употребу општинских путева.

Предвиђено је и давање сагласности за набавку 6 рачунара и 50 монитора за Општинску управу укупне вредности 738.720,00 динара.

За МЗ Вељково планирано је издвајање 196.250,00 динара.

„Привремени орган” донеће Решења и о именовању Привремених савета МЗ и то: Прахова, Кобишнице, Мале Каменице и Карбулова.

Како је устаљена пракса „коалиционих партнера” да се предложени Дневни ред допуни многобројним новим предлозима ДС и СПС чланова, више о томе након седнице у понедељак.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM