ОДРЖАНА ШАНСА ЗА МЛАДЕ "ТО НАЈБОЉЕ ЗНАМ"


У Дому културе 'Стеван Мокрањац' прошлог петка промотивно је приређен програм 'Шанса за младе - то најбоље знам', који је окупио 15 учесника из неготинских основних и средњих школа. Временске прилике и нови вирус грипа, нису ишли на руку организатору, који је почетак новог програма одлагао у више наврата, што је и разлог слабије посете. Овим програмом Дом културе је почетак распуста учинио лепшим, како учесницима, тако и посетиоцима који су програм пратили.
Иако најављен као ревијални, програм је имао задатак да покаже како у пракси треба да изгледа 'Шанса за младе', па је жири наступе свих учесника коментарисао и као најуспешније издвојио наступе Стефана Лазаревића, ученика ОШ'Бранко Радичевић' и у тандему Николу Петраћковића из Пољопривредне школе и Предрага Николића из ОШ'Вук Караџић'.

Нови програм неготинског Дома културе пружа могућност свим талентованим, пре свега ученицима основних и средњих школа, али и евентуално млађим или старијим кандидатима да покажу своју креативност и таленат у области музике (без обзира на жанр, кроз вокално или инструментално извођење, појединачни или групни наступ, имитацију или слично), ритмике - кореографија (све врсте плеса, појединци и плесне групе), драмско - поетски приказ (рецитовање, казивање, ораторство, литерарни састав, сценско извођење, скечеви, пародије, имитације и др.) и остале вештине (мађионичарске, спортске и слично). Учесник, чији наступ прати и оцењује позван и стручни жири, сам бира област у оквиру које се представља, а пријаве за учешће се могу се наћи у Дому културе или у школама.
Ученици који су своје пријаве доставили Дому културе, а нису учествовали у ревијалном програму, као и остали заинтересовани, свој таленат на сцени Дома културе биће у прилици да покажу већ у наредном програму (по завршетку школског распуста).

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM