ZAVRŠEN HUMANITARNI TURNIR U KOŠARCI

Humanitarni turnir u košarci koji je organizovao učenički parlament Poljoprivredne škole uz podršku opštine Negotin, završen je danas u 17h. u negotinskoj Hali sportova finalnom utakmicom seniora između ekipe "Savić i sinovi" i "Pravda za Ganjeta", a pobedu je odnela ekipa "Pravda za Ganjeta", drugo mesto je zauzela ekipa "Savić i sinovi", a utakmica za treće i četvrto mesto nije igrama jer se na turniru nije pojavila ekipa "Old school", pa je po pravilniku turnira ekipa "Kiša" odnela pobedu sa službenim rezultatom 20:00 i time zauzela 3. mesto.

U mlađim kategorijama, u kategoriji pionira, treće mesto zauzela je ekipa "Rambo" pobedivši ekipu "Teletabisi" sa kojom je igrala odlučujuću utakmicu za 3 mesto, drugo mesto osvojila je ekipa "Mesara Ćira" koja je u finalnom delu turnira poražena od ekipe "South Guard", koja je u kategoriji pionira ove godine sa sobom ponela titulu pobednika Humanitarnog turnira.

U kategoriji mlađih pionira/devojaka, tituli pobednika ovogodišnjeg turnira ponela je ekipa "Deca", savladavši žensku ekipu "Mačkice" rezultatom 12:10, dok je treeplasirana ekipa bila ekipa "Impuls" koja je u kvalifikacionom delu turnira, poražena od ekipe "Deca".

Učesnici su u znak zahvalnosti za učešće na ovogodišnjem turniru dobili majce i zahvalnice, a od prodatih karata i prijavljenih ekipa sakupljeno oko 12,000। dinara, dok je jedan deo novca utrošen na topli obrok zapisničara i sudije u hali sportova, koji su prvog dana turnira u hali proveli 12 sati, bez ikakve pauze.Novčani iznos za topli obrok za oba dana iznosio je oko 1000. dinara.

Koliko će para dobiti Jovana i Miloš pitali smo Nikolu Petraćkovića, organizatora svih dosadašnjih humanitarnih akcija u Negotinu:


"Po mom prvom današnjem brojanju i pregleda svih faktura, na računu Poljoprivredne škole na dosadašnjih 11,000. dinara koliko je ostalo od onih 50,000. dinara, iz budzeta opštine dodato je još 22,000. dinara, što znači da se na računu naše škole za ovu namenu nalazi 33,000. dinara. Od te sume novca potrebno je izdvojiti još 2000. dinara da se plati ozvučenje i 4700. dinara da se plate zahvalnice, što znači da će na računu naše škole ostati 26,300. dinara plus 11,000. dinara dobijenih od uplata i prodatih karata, što ukupno iznosi 37,300. dinara. Pošto je Jovani pre nekoliko dana uplaćeno 2000. dinara, Jovani je sa nove uplate odbijeno 2000. dinara, što znači da će Miloš imati 2000. dinara viška, odnosno Jovani će biti uplaćeno 17,650. dinara, dok će Milošu biti uplaćeno 19,650. dinara. Ako pregledamo sve papire dosadašnjih humanitarnih akcija za Miloša i Jovanu, mi smo za ovo dvoje mladih ljudi na lokalnom nivou sakupili nešto više od 29,000. dinara. Moji naredni koraci su, odnosno je prelazak na Republički nivo gde će dalje akcije preuzeti Radio Televizija Srbije i tako će se akcija proširiti i na teritoriji cele Republike, a i dijaspore. Pregovori sa RTS-om još nisu počeli, ali se nadamo da ćemo kontakt sa ovom televizijom uspostaviti odmah nakon prvog sastanka učeničkog parlamenta Poljoprivredne škole", rekao nam je Petraćković.




Predsednik Privremenog organa opštine Negotin, gospodin Ljubiša Đorđević zbog današnjeg odlaska na put u Beograd, nije prisustvovao zatvaranju turnira, pa je nagrade pobednicima uručio Nikola Petraćković, organizator turnira.

Kako saznajemo od organizatora humanitarnih akcija, Nikole Petraćkovića, u planu je i humanitarno učešće na ovogodišnjim "Majskim svečanostima" u koliko dobijemo odobrenje od opštine, a i proširenje ove akcije za Jovanu i Miloša i na Republičkom nivou.


Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam