OČISTIMO SRBIJU - OČISTIMO NEGOTIN


Akciji koju je sprovelo Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije pod nazivom "Očistimo Srbiju", priključilo se nešto više od 2000. negotinaca.
Kako saznajemo od Slobodana Dijanovića, koordinatora ove akcije na teritoriji opštine Negotin, sakupljena je velika količina smeća, a tačan broj kesa i optadaka se još ne zna. Konačku rezultati biće saznati u ponedeljak, 07.06.2010. godine.
Učenici i nastavnici O.Š. "Vuk Kradzić", sakupljali su smeće u gradskom parku i parku kod hotela.
Učenici i nastavnici O.Š. "Branko Radičević", sakupljali su smeće u nedovršenoj park - šumi "Cvećara", dok su radnici i učenici O.Š. "Vera Radosavljević", radili na raščišćavanju otpada sa Buvlje pijace.
Učenici i radnici Poljoprivredne škole sređivali su Bukovski put od "Lukoil" pumpe do Zavoda za poljoprivredu, dok su učenici i radnici Tehničke škole čistili svoje dvorište i prostor gradskog stadiona, a učenici i radnici Negotinske Gimnazije su takođe sređivali svoje dvorište i naselje "Borska".

Akciji se priključilo nešto više od 2000. negotinaca, a oko desetak najmlađih sugrađana naše opštine, sređivalo je dečije igralište u naselju "Srbe Jovanovića".
Na tom igralištu pokošena je trava jer radnici JKP "Badnjevo", ne rade svoj posao kako treba, zatim je sav otpad, papirići, kese od slatkiša i ostalih proizvoda sakupljan, a posebno su odvajane limenke i plastične flaše. Oprane su sve sprave za igranje, a ackcija će se nastaviti i narednih dana gde meštane ovog dela naselja očekuje ponovno prefarbavanje sprava za igranje, a i lakiranje dasaka na klupama i sedišta na ljuljaškama.

Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam