45. "MOKRANJČEVI DANI" POČINJU 10. SEPTEMBRA


Za nepuna tri meseca, Mokranjčevim gradom će po 45. put odzvanjati rukoveti vanvremenog Mokranjca. Prema rečima Milomirke Jovović, v.d. direktora Doma kulture "Stevan Mokranjac" koji po 45. put organizuje ovaj festival,
"Mokranjčevi dani" su ove godine dobili naziv mali jubilej.
Kako navodi Milomirka, festival će u petak 10.09.2010. god. u 17h. besedom otvoriti Bora Dugić, poznati frulaš, dok će od političkih snaga, pored predsednika opštine Negotin dr. Vlajka Đorđevića, festival otvoriti i ministar kulture u Vladi Republike Srbije, gospodin Nebojša Bradić.


Kako još saznajemo, ovogodišnji festival će biti i po malo čudan. Naime, festival zvanično počinje 10. septembra, a završava se 15. septembra, ali će ga kako kaže Milomirka Jovović, 14. oktobra svečano zatvoriti ansambl "Glinka" iz Rusije, koji je Mokranjca pronosio svetom i "Glinka" je nešto što je sraslo s Negotinom i "Mokranjčevim danima". Glinka je jedini ansambl koji je komplente "Mokranjčeve rukoveti" snimio na kompakt disk čime se negotinski dom kulture ponosio i koji i dan danas promoviše kao svoje najveće tehničko dostignuće.
Ansambl "Glinka" će nastupiti tek 14. oktobra iz razloga što oni već godinu dana unapred imaju zakazan koncert u Novom sadu, to je svetska premijera Ciganske liturgije na Romskom jeziku koji će izvesti u sinagogi.


Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam