HOR "VILA" IZ PRIJEDORA POBEDNIK NATPEVAVANJA HOROVA



 

Pevačko društvo Srpske pravoslavne crkve "Vila" iz Prijedora u Republici Srpskoj, pobednik je ovogodišnjeg natpevavanja horova na 48 . festivalu "Mokranjčevi dani" u Negotinu.
Pored statuete Stevana Mokranjca, ovogodišnji laureat, hor kojim diriguje Aljoša Novaković, a većinom ga čine učenici tamošnje Muzičke škole, dobio je priliku da se na 49. "Mokranjčevim danima" predstavi celovečernjim koncertom.

 

U jakoj i kvalitetno uravnoteženoj konkurenciji pet horova, prijedorski hor dobio je 95 glasova stručnog žirija. Publika najprestižnijeg takmičenja horova gromoglasnim aplauzom nagradila je hor iz Republike Srpske koji je posebno nadahnuto izveo obaveznu kompoziciju, 9. Mokranjčevu rukovet.

 

Drugo mesto i diploma festivala na natpevavanju horova na 48. Mokranjčevim danima pripala je horu "Vardar" iz Skoplja kojim je dirigovala Jasmina Đorđevska. Treću poziciju zauzeo je hor "Lojze Bratuž" iz Gorice (Italija), četvrtu Crkveni hor "Sveti Jovan Krstitelj" iz Bačke Palanke i petu Crkveno-varoški hor "Sveti Sava" iz Lučana.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM