Sledeća nedelja bez škole

Osnovne i srednje škole i obdaništa neće raditi sledeće nedelje zbog nevremena i snega, izjavio je danas šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima, Milivoje Mihajlović.


Žarko Obradović

Mihajlović je televiziji B92 rekao da su timovi Vlade koji se bave vanrednom situacijom izazvanom nevremenom u stalnom zasedanju i da će u skladu sa tim donositi odluke.

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović preporučio je ranije danas lokalnim samoupravama u Srbiji da obustave rad u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, od ponedeljka 6. februara do petka 10. februara, saopštila je Vlada Srbije.

Obradović je preporučio univerzitetima da tokom ispitnog roka donesu nove planove održavanja ispita i da se ispiti ili odlože, ili grupišu i održe u istom danu.

- Ova preporuka je doneta da bi se deca i učenici zaštitili od opasnosti zbog ekstremno niskih temperatura, otežanih uslova u kojima radi prosvetni sistem, ali i kao mera koja podržava stabilizovanje energetskog sektora u zemlji - piše u saopštenju ministarstva prosvete.

Популарни постови са овог блога

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam