Mokranjčevi dani - Izložba umetničkih dela iz fonda muzeja ZEPTER u Beogradu



U okviru programa 46. Mokranjčevih dana sinoć je u galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ otvorena izložba umetničkih dela iz fonda muzeja „ZEPTER“ u Beogradu. Nakon uvodne reči direktora Doma kulture „Stevan Mokranjac“ mr Milana Radosavljevića, prisutne je sa Muzejom „ZEPTER“ upoznala direktorka dr Ivana Simeonović Ćelić, a izložbu je zvanično otvorio predsednik opštine Negotin dr Vlajko Đorđević.

Muzej „ZEPTER” otvoren je 1. jula 2010. godine u značajnom arhitektonskom spomeniku, u istorijskom jezgru grada Beograda i u blizini najvrednijih ustanova kulture i obrazovanja - Srpske akademije nauka i umetnosti, Filozofskog, Filološkog i Fakulteta likovnih umetnosti...

Osnivač, uz suosnivača „ZEPTERINVESTA“ i vlasnik gospođa Madlena Zepter građanka Beograda i sveta, sveta i Beograda, poklonila je svom rodnom gradu još jednu kulturnu ustanovu koja je već na početku rada, zbog svog značaja i visokog kvaliteta, postala mesto okupljanja ne samo publike i ljubitelja umetnosti našeg grada već i šire ljudi iz regiona i celoga sveta. Odlukom Ministarstva kulture Republike Srbije ova ustanova je registrovana kao prvi privatni umetnički muzej u Srbiji – Muzej „ZEPTER“.

Osnovna delatnost Muzeja „ZEPTER“ je da sistematski prikuplja, štiti, čuva, proučava, izlaže i publikuje dela umetnosti. Ideja je da se na jednom mestu nađu dela i umetnici koji mogu da dočaraju sliku kompleksne likovne pozornice umetnosti u Srbiji druge polovine 20. veka i početka novog milenijuma.

Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam