FORMIRAN UČENIČKI PARLAMENT POLJOPRIVREDNE ŠKOLE

Danas je u svečanoj sali Poljoprivredne škole sa domom učenika formiran učenički parlament te škole.
Funkciju predsednika parlamenta te škole preuzeo je Nikola Petraćković, učenik III-1 razreda te škole, dok je funkciju potpredsednika preuzeo Nikola Perić. Na mesto sekretara parlamenta našao se Aleksandar Jović.
Kako saznajemo od predsenika parlamenta Poljoprivredne škole, prva akcija koju će sprovesti učenički parlament jeste osposobljavanje radne prostorije u kojoj će nakon mnogo godina biti formirana razglasna stanica. Takođe glavni problem Poljoprivredne škole jeste nedostatak fiskulturne sale čiju je upotrebu zbog neadekvatnih uslova pre četiri godine zatvorila Sanitarna inspekcija.



Predsednik i sekretar učeničkog parlamenta te škole Nikola Petraćković i Aleksandar Jović razgovarali su juče sa predsednikom opštine Negotin dr. Vlajkom Đorđevićem i predsednikom Skupštine opštine Negotin Mr. Milanom Urukovićem gde su izneli problem Poljoprivredne škole o nepostojanju fiskulturne sale.
Predsednik opštine Negotin obećao je obilazak Poljoprivredne u što skorijem vremenskom periodu, a isto tako rekao je da je budžet opštine tanak za potrebe Poljoprivredne škole čije finansijske potrebe iznose dvanaest miliona dinara i da će se potruditi da većinu projekta finansira Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije.


Obavešteni smo da će sutra Poljoprivrednu školu obići dopisnik "Večernjih novosti", Suzana Jovanović koja će o problemima škole porazgovarati sa direktorom škole i predsednikom parlamenta i to objaviti u istim novinama.
Poseta predsednika opštine Negotin, dr. Vlajka Đorđevića najavljena je za par dana, a on će takođe razgovarati sa direktorom škole, Zlatanović Radomirom i predsednikom parlamenta Petraćković Nikolom o izdvajanju finansijskih sredstava za asfaltiranje odbojkaškog i košarkaškog terena. Po predsednikovom obećanju, projekat rekonstrukcije sportskih terena trebao bi što pre da se odradi kako bi za isti bila obezbeđena sredstva koja će biti donešena u budžet opštine za 2011. godinu.

Pregovori sa direktorom škole o otvaranju razglasne stanice počeće sutra.

Piše: Nikola Petraćković
Foto: Nikola Petraćković

Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam