МИНИСТАРКА ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ У ЈЕДНОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ ОПШТИНИ НЕГОТИН


Јуче је општину Неготин обишла министарка за спорт и омладину у Влади Републике Србије, Снежана Самрџић Марковић.
Међу посетиоцима наше општине, био је и градоначелник Зајечара Бошко Ничић где су сви скупа у такозваној "Кристалној сали" хотела "ИНЕКС", одржали кратак састанак са представницима спортских клубова на територији општине Неготин,
а као гост на овом састанку нашао се и генерални директор продукције "МАХ",
Никола Петраћковић.

Разлог његовог гостовања је следећи:

"Прошло је скоро месец дана од датума када сам ја доставио допис председнику Привременог органа општине Неготин, господину Љубиши Ђорђевићу у вези реконструкције спортског терена у Прахову, и ако је обећао много што шта, од онда кад смо се последњи пут видели, ништа више није речено нити споменуто о горе наведеном пројекту чија је цена неких "смешних" 61,000, 00.
Осетио сам потребу да о овоме треба бити обавештена и министарка управо из разлога због којег сам се ја шокирао када су ми деца то пренела, а то је да ученици ОШ. "Павле Илић Вељко" у Прахову, немају ни своје лопте за обављање наставе физичког васпитања већ носе своје лопте од куће које се често пробуше, а родитељи су ти који из свог џепа плаћају лопте и скоро сваког месеца купе по једну лопту.
На моју велику жалост, министарка није била упозната са проблемима малишана овог села из разлога што су представници спортских клубова из наше општине мало одужили причу, а ја нисам стигао на ред да се обратим министарки због њеног ограниченог времена.
Али ту ништа није страшно, Др. Тихомир Миловановић, председник ОО Г17+ у Неготину, договорио се самном да заједно наредне недеље обиђемо Прахово, да напишем допис који ће бити прослеђен министарки, а даљи кораци министарства зависе од тога да ли ће се и колико будућа општинска власт интересовати за ове радове".
Рекао је Никола Петраћковић.

Министарка за омладину и спорт, Снежана Самрџић Марковић, у пратњи спортиста, представника спортских клубова и чланова коалиционе листе Г17+ Покрет "Живим за Неготин", обишла је данас и неготинску Спортску Халу.
Она је врло разочарана стањем у којем се налази овај једини затворени спортски објекат у нашем граду.
Поред тога, министарка проналази решење за потпуну адаптацију овог простора, али не може се ништа урадити без пројекта и потребне документације које има општина Неготин, односно наредна локална власт.
Министарка напомиње да је Неготин познат као град спорта и да неготински спортисти заслужују много више хала и спортских терена којих ће, надамо се у наредном периоду бити више.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM