Oporavlja se ranjena učenica

Ranjavanje petnaestogodišnje M. O. učenice Poljoprivredne škole u Negotinu, pronađene u ponedeljak uveče na Bukovskom putu sa ustrelnom ranom na stomaku, i dalje je obavijeno velom tajne. Policija odbacuje mogućnost krivičnog dela i pretpostavlja da se ona slučajno ili namerno povredila.


- Pored devojčice je pronađen pištolj i jedan neispaljen metak. Postoji sumnja da je ona ukrala pištolj od jednog meštanina Prahova, koji je pola sata nakon njenog pronalaženja policiji prijavio nestanak oružja - rekao je Mića Dženovljanović, komandir Policijske stanice Negotin.
U policiji su potvrdili da je devojčica još u nedelju po podne iz rodnog sela stigla u Negotin, ali da se nije javila u internat gde je bila smeštena. Nema informacija gde je provela noć, a zna se da je u ponedeljak oko 13 sati SMS-om ocu javila da želi da napusti školu, jer smatra da neće moći da završi razred. Tokom prepodneva boravila u kući vlasnika pištolja kojim je ranjena, a pretpostavlja se da je tamo stigla javivši se na oglas kojim traže pomoć u kući.
Devojčica je, kako su nam potvrdili u ZC Negotin gde je i operisana, van životne opasnosti, ali metak nije izvađen.
- Sreća je što nije povređen nijedan od vitalnih krvnih sudova - potvrdio je prim dr Božidar Petrović, načelnik Hirurškog odeljenja ZC Negotin.
U školskom internatu Poljoprivredne škole bili su iznenađeni sadržinom poruke koju je M. O. poslala ocu..
- Imala je solidan uspeh i sigurno bi završila razred. Do sada je bila redovna u internatu, nije izostajala i nije se ni po čemu izdvajala od ostalih učenika. Posetili smo je u bolnici, ali se ona ne seća gotovo ničega - objasnio nam je Miroslav Veljković, upravnik internata.

IZVOR: BLIC
PIŠE: S.J.

Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam