Predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović za RTS, Telegraf prikuplja pomoć za ugrožene

Voda koja je prodrla u pomoćni deo Hidroelektrane "Đerdap" 2, ugrozila je njen rad, navodi predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović.


Predsednik opštine Negotin, Jovan Milovanović, izjavio je večeras da je voda prodrla u pomoćni deo Hidroelekrane "Đerdap" 2 i time ugrozila njen rad.
Zbog obilnih padavina, danas je proglašeno vanredno stanje u opštini Kladovo, Negotin i Majdanpek. 
Podvrška reka potopila je i urušila most na državnom putu Negotin-Kladovo, a nedaleko od HE Đerdap, pokrenulo se klizište.
Do sada evakuisano 370. osoba sa područja opštine Kladovo, a među njima i majka sa jednoipomesečnom bebom.


ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE NEGOTIN :

Štab za vanredne situacije Opštine Negotin nema potvrđenih informacija da je voda iz gradskog vodovoda neispravna za piće. U toku su analize vode u Zavodu za javno zdravlje u Zaječaru.
Zbog poplava i bujičnih nanosa, neprohodni su putni pravci M 25 Negotin - Kladovo kod Samarinovca i M 24 Negotin - Štubik-Klokočevac-Majdapek, neprohodni kod Štubika i lokalni put Slatina - Urovica na izlasku iz Slatine. Železnički saobraćaj je u prekidu na deonici Prahovo - Prahovo pristanište zbog odrona kod Prahova.

Trrenutno su sa elektro energetskog sistema isključene trafo stanice Miloševski put 1 i 2 i naselje Gradište 2 i 3. Po nalogu Štaba za vanredne situacije i dalje je angažovana sva raspoloživa mehanizacija na otklanjanju poslednica poplava i bujičnih tokova. Štab za vanredne situacije prati situaciju na terenu i blagovremeno će informisati građane Opštine Negotin.

                                                    Putni pravac Negotin - Samarinovac

TELEGRAF PRIKUPLJA POMOĆ :

Akcija prikupljanja pomoći za stanovništvo istočne Srbije koje su juče zahvatile jake poplave, održaće se danas. Potrebno je da svi koji žele da pruže hranu, garderobu, sredstva za osnovnu higijenu, dođu ispred Sava Centra u Beogradu od 17h.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM