NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Na nedavno održanim lokalnim izborima u Negotinu trijumfovala je koalicija „Aleksandar Vučić – Budućnost u koju verujem“ koju čine Srpska napredna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Nova Srbija, Srpski pokret obnove i Pokret socijalista, za koju je glasalo 5.950, odnosno 39,90 odsto birača.

                                                              Boban Stingić, SNS

- Ovo je pobeda građana opštine Negotin, ovo je pobeda svih onih koji veruju u bolju budućnost, onih koji su prihvatili cilj naše stranke, a to je borba za opstanak i oporavak ove opštine. Znali smo za šta se borimo i rezultati nisu izostali. Sami nećemo moći, a od samog početka smo rekli da smo otvoreni za sve razgovore i dogovore sa ljudima koji žele dobro ovoj opštini i da ne dolazi u obzir koalicija sa aktuelnim predsednikom opštine, Milanom Urukovićem (SPS) – rekao je Boban Stingić, predsednik Opštinskog odbora SNS.


                                                            mr. Milan Uruković, SPS

Urukovićevi socijalisti u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom osvojili su poverenje 4.324 ili 28,99 odsto birača, i prema trenutnom odnosu snaga pripalo im je 15 mandata.

- U ovom trenutku mogu da čestitam pobedu naprednjacima koja je bila „korektna, fer, apsolutno u demokratskoj atmosferi u šta su mogli da se uvere svi građani opštine Negotin – prokomentarisao je u izbornoj noći zamenik šefa izbornog štaba socijalista Goran Bogić, uz najavu da će krivično goniti N.N. autore letka identičnog njihovom, ali sa naznakom “Bojkot”, koji je navodno delo socijalista i da će od nadležnih pravosudnih organa tražiti da se utvrdi koja je štamparija to štampala i po čijem nalogu.

Radmila Gerov, lider nosilac liste Liberalno demokratske partije, koja je u opštini Negotin osvojila 2.011 glasova (13,48%) što joj trenutno daje šest mandata, kaže da je zadovoljna rezultatom u Negotinu.

- Ovolike nepravilnosti nikada nije bilo, a sve zbog nesposobnosti OIK, koja probleme nije rešavala na samom početku izbornog dana. Posledica toga je da je OIK poništila glasove oko 4.500 glasača na 13 biračkih mesta – ističe Gerova.

Iako se u javnosti spekuliše da bi okružna menadžerka LDP mogla da bude predsednica opštine u koaliciji sa naprednjacima, ona dodaje da je i pre izbora jasno rekla da će predsednik opštine biti jedino ako njena stranka pobedi na izborima.


                                                              Radmila Gerov, LDP

- Nerealno je i apsolutno bi bilo nekorektno tražiti takvu neku funkciju. Za mene je oduvek bilo normalno da stranka koja pobedi na izborima da predsednika opštine. Smatram da je sada, pre završetka drugog kruga izbora, nerealno deliti funkcije, ali ono što smo oduvek govorili je da mi u koaliciju nećemo da idemo u koaliciju sa Milanom Urukovićem – ističe Radmila Gerov.

Koalicija DS-PUPS osvojila je 990 glasova (6,64%) i tri mandata, a manjinskoj Vlaškoj demokratskoj stranci, za koju je glasalo 779 odnosno 5,22 odsto birača, jedno odborničko mesto. 
Cenzus nije prošla Demokratska stranka Srbije.

Na 72 biračka mesta u opštini, na kojima su u biračke spiskove bili upisano 40.854 birača zabeležena je izlaznost od 47,28 odsto, odnosno 19.085 glasača.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti