недеља, 24. фебруар 2013.

Katarina najtalentovanija ! Negotin najponosniji grad !


Višemesečna potraga za najtalentovanijim devojkama i mladićima stigla je do kraja. 
 Negotinku Katarinu Kovačević publika odabrala za najtalentovaniju! 
Katarina i Gorica.jpg
Katarina Kovačević i Gorica Šutić
Od 5.000 prijavljenih kandidata, 400 je dobilo priliku da se pojavi na audicijama u Narodnom pozorištu.
Aleksandra i Nemanja.jpg
Aleksandra i Nemanja iz Kučeva
Žiri je zatim izabrao 40 polufinalista. Prethodnih pet nedelja smo gledali kako se bore za prolazak u finale pa je nastao spisak od 10, a zatim i 11 najboljih od kojih je samo jedan izabran za najveći talenat Srbije i kući otišao sa nagradom – čekom na 100.000 evra.
Nataša Pavlović.jpg
Profesorka latinskog Nataša Pavlović
U završnici četvrte sezone popularnog takmičenja za titulu najtalentovanijeg borili su se Nikola Radović, Hajnalka Buš, Katarina Kovačević, Gorica Šutić, Nataša Pavlović, Mihajlo Vlahović Beli, Aleksandra i Nemanja iz Kučeva, niška plesna grupa „Kontinuum sving" (Continuum Swing) i Zoran Jaćimović, harmonikaši Osnovne škole „Aleksa Šantić" iz Ugljevika i etno sastav „Čudesmo".  
Continuum Swing.jpg
Plesna grupa iz Niša „Kontinuum sving" nastupiće u finalu sa Zoranom Jaćimovićem
U timu koji je realizovao finalnu emisiju Ja imam talenat je oko 250 ljudi i kažu da su juče na zajedničkoj probi za tehniku i takmičare, funkcionisali kao jedan.
„Nema svađe, tim je uigran, posle četiri sezone se lepo slažemo, to se i vidi na televiziji", izjavila je producentkinja Sandrina Anđić.
Mihajlo Vlahovic.jpg
Reper Mihajlo Vlahović Beli
Kako bi program bio što uzbudljiviji za gledaoce RTS-a, i ove godine je došao čuveni britanski televizijski reditelj Pol Kiridž, koji je radio američki i engleski šou Ja imam talenat, prenos kraljevskog venčanja princa Vilijama i Kejt i ceremoniju zatvaranja Olimpijade u Londonu.
„Vaš tim produkcije je zaista odličan i zajedno smo postigli mnogo toga. Sada uživaju u eksperimentisanju. Svake nedelje gledaoci mogu videti nešto novo u šou programu", naglasio je Kiridž.
talenat harmonikasi.jpg
Harmonikaši Osnovne škole „Aleksa Šantić“
Novo je i to što je u finalu nastupilo 11 takmičara, jer je iz Londona stigla dozvola da se i Zoran Jaćimović takmiči za titulu najvećeg talenta Srbije. Tako su zajedno nastupili plesna grupa „Kontinuum sving" i Jaćimović.
Cudesmo.jpg
Etno sastav „Čudesmo"
Na generalnoj probi svi takmičari su izjavili da se osećaju sjajno, uprkos prisutnoj tremi.
Neki od kandidata su za ovo odlučujuće veče izabrali kosovke i makedonske stare pesme, drugi američke gospel numere, a bilo je i repovanja o našoj surovoj realnosti.
Nikola Radovic.jpg
Nikola Radović
Svi su bili spremni da oduševe i da se do poslednjeg trenutka bore za naklonost publike koja je SMS glasovima izabrala najboljeg učesnika.
Specijalni gost velikog finala bila je zvezda domaće pop scene Jelena Tomašević, koja je u emisiji premijerno izvela novu pesmu.
Hajnalka Bus.jpg
Hajnalka Buš
Međutim, ovo nije bilo jedino iznenađenje večeri. Nikola i Mihajlo dobili su poziv da nastupe na „Egzitu"!