Otvoren granični prelaz "Đerdap 2"

3510_1.jpg

Presecanjem vrpce danas je zvanično otvoren granični prelaz „Đerdap 2“ između Srbije i Rumunije. Granični prelaz su otvorili ministri unutrašnjih poslova dve države, Ivica Dačić i Konstantin Trajan Igaš.

3510_2.jpg

Nakon presecanja vrpce, ministri su u pratnji predstavnika lokalne samouprave, brojnih gostiju i građana opštine Negotin prešli na Rumunski deo granice, gde su se obratili medijima. U svom izlaganju ministri su bili saglasni da će zahvaljujući ovom prelazu biti omogućena lakša komunikacija, kretanje i saradnja gradjana s obe strane Dunava.

3510_3.jpg

Dačić i Igaš izrazili su zadovoljstvo što je prelaz otvoren posle niza godina, koliko su gradjani kompletne regije tražili da im se omogući lakši prelaz državne granice.

3510_4.jpg

Svoje zadovoljstvo otvaranjem graničnog prelaza izrazili su i predsednik opštine Negotin dr Vlajko Đorđević i predsednik Skupštine opštine Negotin mr Milan Uruković. Oni su u svojim izjavama istakli da je otvaranje graničnog prelaza od izuzetnog značaja za građane Negotina i susednih opština, s obzirom da se otvara još jedna mogućnost komunikacije između regiona i Rumunije u privrednom, turističkom i trgovinskom pogledu. Preko ovog prelaza  biće omogućena mnogo brža saobraćajna komunikacija ovog dela Srbije i susedne Rumunije.

Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam