Crveni meteo alarm ! U istočnoj Srbiji noćas i sutra ledena kiša !

 
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje i crveni meteo alarm za istočnu Srbiju zbog ledene kiše koja se očekuje u toku noći i sutrašnjeg dana.


Večeras, tokom noći i sutra ujutru kiša koja će se mestimično lediti na tlu a sutra tokom većeg dela dana na istoku Srbije ledena kiša”, navodi se u upozorenju RHMZ.
Crveni meteo alarm, odnosno najveći stepen kojim meteorolozi upozoravaju na vrlo opasno vreme i pojave takvog inteziteta koje mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i budu opasne po bezbednost ljudi i životinja.
“Ledena kiša izaziva probleme u saobraćaju i snabdevanju stanovništva životnim namirnicama, toplotnom i električnom energijom (moguća totalna blokada saobraćaja), moguće velike štete na prenosnim sistemima-dalekovodima, povrede pešaka, oštećenje stabala – štete na šumama, drveću u parkovima i individualnom drveću (lomljava grana). Usled taloženja i zaleđivanja moguće su štete i na sistemima električne železnice, žičarama, TV tornjevima i drugim antenskim stubovima”, navodi se na sajtu RHMZ.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM