среда, 10. јун 2015.

Bazen od 20. juna. Poskupela ulaznica !

Radnici RJ "Usluge" Javnog komunalnog preduzeća "Badnjevo" čiste bazen pred predstojeće detaljno pranje od kamenca i punjenja vodom iz gradskog vodovoda. Cena ulaznice za starije od 7 godina utvrđena na 150 dinara. Bazen će raditi svakoga dana u vremenu od 10 do 20 sati.


U susret kraju školske godine za osnovce i srednjoškolce i početku leta, gradski bazen u Negotinu, već 20. juna, ako ne i dan-dva ranije, primiće svoje prve kupače. Pripreme, na kojima su angažovani radnici zaduženi za održavanje sportskih objekata, su u toku.     
"Trenutno vršimo čišćenje bazena, a iduće nedelje nam predstoji i detaljno pranje sonom kiselinom, u cilju uklanjanja kamenca i mikroorganizama. Tek tada ćemo bazen napuniti vodom iz gradskog vodovoda. Pripreme smo počeli na vreme, s obzirom na ustaljenu praksu otvaranja sezone sa krajem školske godine za đake. Mi, nažalost, nemamo sredstva za velika investiciona ulaganja i ne možemo da popravimo sliku okoline bazena, ali što se tiče sigurnosti kupača i kvaliteta vode, tome pridajemo najveću važnost. Nastojimo da bazen bude tehnički ispravan i da kvalitet vode bude zadovoljavajući. U tom smislu mi ćemo svakodnevno uzorke vode kontrolisati u našoj Laboratoriji, a jednom do dva puta nedeljno uzorke ćemo slati na analize Zavodu za javno zdravlje "Timok" u Zaječaru", izjavio je za ES portal Branislav Đuričić, upravnik RJ "Usluge" JKP "Badnjevo" Negotin.


Prema Đuričićevim rečima, tokom predstojeće sezone uz redovnu brigu o kvalitetu vode u bazenu, posebna pažnja biće posvećena i fizičkoj bezbednosti kupača.
"S obzirom da naše preduzeće nema spasioce sa položenim ispitom, kao i ranijih godina, angažovaćemo profesore fizičkog sa završenim spasilačkim kursom. Sa njima ćemo imati potpisane ugovore o delu tokom letnje sezone. Oni će svakodnevno, u vremenu od 10 do 20 sati, brinuti o kupačima i njihovoj bezbednosti. Oni će biti zaduženi i za realizaciju časova u okviru Škole plivanja koju već tradicionalno organizujemo sa Sportskim savezom opštine Negotin. Cenu ulaznice utvrdili smo na 150 dinara. Za decu uzrasta do 7 godina boravak na bazenu se neće naplaćivati ali se podrazumeva da ona dolaze uvek u pratnji odraslih", navodi Branislav Đuričić.  
U nadi da se neće ponoviti prošla godina sa mnogo kišnih dana i ukoliko  vremenske prilike ne odrede drugačije, tokom letnjih meseci, spas od vrućina na negotinskom bazenu bi mogao da potraži veliki broj Negotinaca. Zbog toga što bazen skoro iz godine u godinu radi na ivici rentabiliteta, jer troškovi su fiksni bez obzira na broj kupača i meteorološke prilike, u negotinskom komunalu se nadaju boljoj sezoni, a ona je, takoreći, na pragu. 

Piše : EastSide portal