Posveta sportu. 27. sednica Opštinskog veća posvećena unapređenju uslova za razvoj sporta

                          

Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Negotin kojom je predsedavao Jovan Milovanović, predsednik Opštine Negotin, razmatran je i usvojen Programa razvoja sporta opštine Negotin za period 2015-2018.godine. Cilj ovog Programa je unapređenje uslova za razvoj sporta u našoj opštini. Programom su definisana tri prioriteta : izgradnja, održavanje i opremanje sportskih objekata, podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sporta za sve i predškolski i školski sport.

Većnici opštine Negotin jednoglasno su usvojili i Pravilnik o finansiranju programa kojima se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta na teritoriji opštine Negotin.

Razmatrana su i usvojena rešenja o izmeni rešenja o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Komisije za omladinu, sport i fizičku kulturu SO Negotin, o imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Vera Radosavljević“, Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, UO I NO Muzeja Krajine. Na današnjoj sednici Veća usvojen je predlog Odluke o davanju saglasnosti na odluku o izmeni statuta Istorijskog arhiva Negotin, zatim davanju saglasnosti za upotrebu imena opštine Negotin Udruženju fotografa i projektni zadatak za izradu Projekta tehničkog regulisanja saobraćaja za naseljeno mesto Negotin.

                          


Usvojen je Zaključak o izdvajanju sredstava iz budžeta opštine Negotin u iznosu od 240.000 dinara preko Centra za socijalni rad u Negotinu na ime jednokratne pomoći porodiljama u 2014.godini za treće i svako naredno dete i Zaključak o izdvajanju sredstava kao i pomoć Dejanu Iliću iz Štubika u iznosu od 20.000 dinara na osnovu zahteva Udruženja „Srcem za Dejana“.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM