Negotin bogatiji za 5 najmlađih sugrađana



Četiri bebe rođene u negotinskom porodilištu u 2014. godini i jednu koja je na svet došla u novogodišnjoj noći Opština Negotin darivala je sa po 50.000 dinara. Zanimljivo je da je ovo prvi put, posle nekoliko godina, da se u vreme novogodišnjih praznika rodi pet beba.

Poklon čestitke majkama prvorođenih beba uručili su mr Milan Uruković, predsednik Opštine i Damir Rakić, predsednik SO Negotin.



„Sa željom da se ovakav trend nastavi i tokom cele godine, darivanjem svih majki koje su se porodile tokom novogodišnjih praznika, Opština Negotin, na simboličan način daje svoj doprinos povećanju nataliteta u Krajini“ – poručio je mr Milan Uruković, predsednik Opštine Negotin.


Prva beba u 2014. godini u negotinskom porodilištu je dečak Aleksa rođen 1. januara u 12 sati, koga je na svet donela majka Sanela Srezojević iz Urovice. Drugorođena beba je takođe dečak, rođen prvog dana Nove godine u 13.30 minuta, a majka je Đurđina Zorjanović iz Vajuge. Drugog dana Nove godine u 12.10 minuta porodila se Marijana Siić iz Jabukovca i to je treći dečak u porodilištu u ovoj godini. Istog popodneva u 18.00 sati Dragana Marković iz Negotina rodila je prvu devojčicu u 2014. godini. Najstarija beba u porodilištu je devojčica koju je majka Ivana Ismailović rodila 31. decembra sada već prošle 2013. godini oko 21 sat.


 „Svi porođaji su protekli u najboljem redu, sve bebe i sve mame se dobro osećaju i nama je izuzetno drago što smo u vreme praznika imali ovoliko posla“ – reči su prim dr Siniše Čelojevića, načelnikaGinekološko-akušerskog odeljenja i dr Aleksandra Bankovića, dežurnog ginekologa.

 Tradicionalno, prvorođenu bebu u Novoj godini, Zdravstveni centar darivao je opremom za bebe.



 „Zahvaljujem se rukovodstvu Opštine Negotin na gestu kojim dokazuje da podržava napore medicinskog osoblja na promociji povećanja nataliteta, ali i kvalitetnije zdravstvene zaštite stanovništva“ – poručio je dr Tihomir Milovanović, direktor Zdravstvenog centra Negotin.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM