Šest godina bez anđeoskog lica i glasa !

Pevač Toše Proeski rođen je 25. januara 1981. godine u Kruševu, a poginuo je 16. oktobra 2007. godine u Hrvatskoj u saobraćajnoj nesreći.


Posljednje pripreme za obilježavanje godišnjice smrti pjevača Toše Proeskog obavljaju se u njegovom rodnom gradu Kruševu.

Tokom cele godine, veliki broj građana kako Makedonije tako i turista posećuje Spomen kuću Todor Proeski, koja je otvorena za posete, ali je fotografisanje unutar kuće zabranjeno. Spomen kuća zauzima prostor od 870 kvadratnih metara, a od 2011. godine, kada je otvorena, posetilo je više od 500.000 Tošetovih obožavatelja.

U spomen kući koja je sagrađena u obliku krsta, nalaze se Tošetove stvari, tekstovi pesama, kao i njegova soba. Kuća je sagrađena od sredstava iz državnog budžeta, a proglašena je državnom institucijom.

Za porodice koje dolaze da obiđu grob Toše Proeskog i njegovu spomen kuću, Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju Republike Turske (TIKA) sagradila je park za decu.

Danas, 16. oktobra na dan smrti Tošeta Proeskog, bit će služena misa zadušnica u crkvi, a biće održan i turnir u rukometu, koji je Toše voleo. Očekuje se i dolazak maratona koji je krenuo u nedjelju iz Nove Gradiške, gde je Toše u saobraćajnoj nesreći poginuo.



Toše Proeski predstavljao je Makedoniju na takmičenju za pjesmu Evrovizije 2004. godine. Toše je od malih nogu voleo muziku i bio je zvezda u svakom smislu te reči. Imao je obožavatelje u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Rođen je 25. januara 1981. godine u Kruševu, a poginuo je 16. oktobra 2007. godine u Hrvatskoj u saobraćajnoj nesreći, sa 26 godina.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM