Nestalo 20.000 hektara šuma na području opštine Negotin


Bura oko incidenta na putu Kladovo-Negotin se još nije stišala, a opštinu Negotin u međuvremenu su zadesile mnogo veće nedaće I nesreće, na koje vlast odgovara stavom da ih je bilo “nemoguće rešavati”.

Dragi naši Negotinci, 20.000 hektara šuma je nestalo u zadnjih nekoliko meseci u opštini Negotin. Gubari su se sezonski ponovo razmnožili i desetkovali šume. Posledice razaranja su nesagledive, iz prostog razloga što ih je potrebno ponovo zasaditi. U svim razvijenim zemljama, ovo bi bilo proglašeno za ekološku katastrofu.

Ovo nije prvi put da imamo najezdu gubara u opštini, već smo ih ranije kvalitetnije tretirali i štitili svoju prirodu. Ali smo imali i čime i s kime. Potpuno je apsurdan stav vlasti da je tako nešto nemoguće tretirati, uz sve navedene i nenavedene razloge (krivo ministarstvo, Amerikanci, vanzemaljci,…). 

U opštini Negotin se od prošlih lokalnih izbora nije dovoljno ulagalo u zaštitu naše prirode, naših prirodnih resursa, naše prirodne okoline. Dok se vlast bavi sopstvenom egzistencijom kroz razne političke taktike I strategije prelaske iz partije u partiju, iz DS u URS i SPS. Dok SPS pokušava sve zasluge svojih koalicionih partnera prikazati kao svoje, dok se bavi dugoročnim planiranjem održivosti svoje vladavine - naša opština pati.




Da li ste znali da smo još pre 25 godina imali dva kamiona ZIS-a, koji se koriste za čišćenje puteva zimi, koji usisavaju sneg, a zatim ga bacaju sa strane puta? Ta dva kamiona su misteriozno nestala tokom vlasti SPSa devedesetih.

Da li uopšte znate kako se naša opština bori protiv gubara, najezdi komaraca I slično? Ko treba da se bori za opštinu, vlast ili građani? Da li dajete glas onima koje problemi opštine ne interesuju koliko broj funkcija i privilegija?

Šta je urađeno na sanaciji terena i pripremi odbrane od eventualnih poplava kod Radujevca. Ako se i bude uradilo nešto, radiće se ad hoc od strane Štaba za vanredne situacije. Da li opet treba da svalimo krivicu na nekog drugog?

LDP Negotin smatra da je ovakvo političko stanje u opštini neodrživo. Percepcija lokalne vlasti je potpuno izvitoperena. Usled medijskog mraka, vlast nema dovoljnu komunikaciju sa građanstvom, i samim tim, živi u svom svetu, u kome niko nije “protiv”.

Izgubiti 20.000 hektara šuma u opštini, a u vlasti imati magistra zaštite na radu i diplomiranog inženjera poljoprivrede je poraz akademskog i etičkog duha politike koja se vodi u Negotinu. O doktorima koji boluju od političke bolesti pa daju ostavku na mesto predsednika opštine, a zatim odjednom ozdravljuju i postaju savetnici istog, izlišno je trošiti više od ovih reči.

Sve je ovo posledica bahatog ponašanja vlasti prema svojoj opštini, prema predmetu njihovog političkog delovanja.

A možda i nije, kada nam peva Ana Bekuta.

Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam