уторак, 23. април 2013.

Danas je pobedila humanost !

Veliki broj nasih sugradjana danas se naslo u dvoristu OS "Vera Radosavljevic" u Negotinu gde je odrzan humanitarni turnir u basketu pod nazivom "Igraj za Snezanu". 
Ideju je osmislio Mihajlo Cindric, ucenik Tehnicke skole u Negotinu.
Roditelji male Sneze posetili su i celne ljude nase opstine kako bi zamolili za pomoc ovoj prelepoj devojcici, ali sredstva jos nisu dobili niti se zna da li ce ih uopste ikada dobiti plus traze od organizatora humanitarnih akcija posebnu dozvolu od opstine da se u zgradi lokalne samouprave postavi kutija za doniranje novcanih sredstava.


Snezana Savic iz Jasenice, opstina Negotin ima samo godinu dana i od rodjenja ima tesko oboljenje creva, sto joj prouzrokuje strasne poteskoce u ishrani i stolici. Imala je samo jednu operaciju, ceka je jos jedna koja je puno teza, ali na nju ne moze da ode dok ne bude imala svega 10kg, a trenutno ima 7kg.
Pored operacije da bi bila zdrava, mora ici u banju a to mama i tata moraju sami da plate, a prihoda nema dovoljno. Snezana ne sme da jede nista osim specijalne hrane u kojoj NEMA glutena i da pije samo COMFORT 2 mleko. Sva ta njena hrana i vitamini su jako skupi, njeni roditelji na sve nacine pokusavaju da sakupe novac za njeno lecenje, a samo tata radi dok majka mora da je pazi a tesko je bolesna.
Snezana i njeni roditelji sve ovo ne mogu sami, potrebna im je nasa pomoc. Pomozimo Snezani da bude zdrava i oseti radost zivota. Svaka vasa pomoc ma kakva i kolika bila, njima znaci previse.
Uskoro sledi odrzavanje Nocnog turnira u malom fudbalu koji ce biti odrzan na gradskom stadionu u Negotinu.


U koliko niste u mogucnosti da prisustvujete akcijama za pomoc Snezani, a zelite da se pridruzite, svoj prihod mozete priloziti na sledeci nacin :

UPLATE IZ INOSTRANSTVA :

BANCA INTESA AD BEOGRAD
UL.MILENTIJA POPOVICA 7B -  11,070 BEOGRAD
REPUBLIC OF SERBIA
INBAN/ACCAUNT CODE :

RS35160063020003619487

SHWIFT CODE : DBDBRSBG

RACUN OTVOREN NA IME DANIJELA SAVIC, DEVETE BRIGADE 31/1 - 19,300 NEGOTIN, REPUBLIKA SRBIJA.

NACIN UPLATE U DINARIMA :
BANCA INTESA AD BEOGRAD
BROJ RACUNA : 160-5400100863550-19
SVRHA UPLATE : POMOC ZA SNEZANU SAVIC

RACUN OTVOREN NA IME DANIJELA SAVIC, DEVETE BRIGADE 31/1 - 19,300 NEGOTIN, REPUBLIKA SRBIJA.