Traze odgovornost direktora javnih preduzeca




Reagujući na kritično stanje  izazvano ledenom kišom koja je padala, predsednik opštine Negotin i komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije, mr Milan Uruković, sazvao je, oko ponoći, hitan sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća za komunalne delatnosti „Badnjevo i JP za građevinsko zemljište na kome je izrazio nezadovoljstvo  rukovodstva opštine Negotin njihovom nespremnošću da odgovore zadacima izazvanim vremenskim neprilikama.  Direktorima preduzeća, od kojih će biti zatražena lična odgovornost i smena sa rukovodećih mesta,  komandant Štaba za vanredne situacije u Negotinu naložio je  hitne mere u cilju otklanjanja posledica ledene kiše, koja je pretila da parališe grad.

Mr Milan Uruković, predsednik Opštine kaže da direktori javnog komunalnog i  preduzeća za građevinsko zemljište,  nisu ispoštovali njegovu naredbu kao komandanta Štaba za vanredene situacije, izdatu blagovremeno na osnovu naredbi načelnika republičkog Štaba za vanredne situacije i komandanta Štaba,ministra policije i premijera Ivice Dačića. Oni nisu preduzeli naložene preventivne i operativne mere zaštite od posledica ledene kiše na saobraćajnicama, trotoarima i objektima od  javnog značaja, čime su ugrozili bezbednost građana Negotina. Mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ je tek posle hitnog sastanka u opštini, kome su prisustvovali i predstavnici Odeljenja unutrašnjih poslova  i Centra za obaveštavanje, upućena na gradske ulice u cilju ublažavanja  posledica ledene kiše. Zbog  neažurnost nadležnih komunalnih službi u gradu rukovodstvo opštine Negotin zatražiće, kako je rečeno,  smenu sa direktorskih funkcija, na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine.  
Posle ledene kiše koja je padala tokom jučerašnjeg dana  i hitnih mera preduzetih na uklanjanju posledica ledene stihije, stanje na gradskim ulicama u Negotinu, danas je znatno povoljnije.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM