Zapalite svecu za Toseta



Utorak pred nama 16.10.2012. godine je dan mira i spokoja. Sirio je ljubav, vedrinu, radost i srecu. Pomagao najsiromasnijima u najtezim trenucima. Ukratko radi se o najvecem makedonskom pevacu, Tosetu Proeskom.
Tose Proeski poginuo je u teskoj saobracajnoj nesreci koja se dogodila 16.10.2007. godine na auto-putu Zagreb - Lipovac kada je njegov vozac brzinom od 170km/h udario u kamionsku prikolicu zatim u zastitnu ogradu. Ostaje upamcen po svojim pesmama ali i po nezaboravnom humanitarnom radu. Proglasen je balkanskim andjelom.
Njegova nezaboravna poruka upucena ljudima sirom sveta glasi :

"Trudite se da tretirate ljubav na pravi nacin, zato sto je vrlo malo ljudi koji znaju sta je prava ljubav !
 Trudite se da vase misli budu pozitivne i vezane za ljubav, ne samo prema suprotnom polu vec prema ljudima uopste".

I ako nije imao nikakve veze sa nasim gradom, negotincima ostaje u secanju predivno muzicko vece koje su uz pomoc Turisticke Organizacije opstine Negotin godine 2009. organizovali ucenici Poljoprivredne skole "Bukovo" koje je bilo posveceno tragicno nastradalom pevacu.
Organizovanje istih se nastavlja samo ovoga puta nesto malo drugacije. 
Negotinci ce u utorak 16.10.2012. godine sa pocetkom u 12h imati prilike da jos jednom dokazu da se ovakav pevac nece zaboraviti i da ce ostati u srcu. Na gradskom trgu bice postavljen stand sa knjigom utisaka gde ce se sugradjani upisivati a isto tako i postolje za svece gde mozete da odate postu tragicno nastradalom pevacu. Ocekujemo vas !

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM