"VAMPIRI" U NEGOTINU

 

“Vampiri“ se spremaju za veliki povratak na muzičku scenu i zakazali su koncert u Sava – centru za 11.februar, ali pre toga, održaće koncert u negotinskom Domu kulture 11. januara početkom u 20 sati. Inače „Vampiri“ su od 02. do 10. januara u Negotinu i u Domu kulture se pripremaju za povratak na muzičku scenu. Ulaz je slobodan.

Iako su uvek naglašavali da sviraju du-vap muziku, „Vampiri“  su u medijima često viđeni i kao nastavljači rokabili ili rokabili-pop tradicije. Muziku „Vampira“ odlikovale su „pažljivo ispeglane vokalne linije“ i „jednostavna muzička matrica“. Sličan zvuk u nekadašnjoj SFRJ izvodio je i splitski sastav „Đavoli“. Sa raspadom zemlje razdvojile su se i publike ova dva sastava.  Kako je počeo rat, u muzici su postale popularni teži tonovi i teže reči, pop muzika kao takva je praktično nestala, a romantične pesme „Vampira“ su delovale kao van vremena i prostora .

„Vampiri“ su snimili pet albuma, bili dobro praćeni u medijima i održali veliki broj koncerata, između ostalog i dva samostalna u Sava centru, 14. februara 1992. i 1993. godine. Vampiri su snimili preko 50 numera od kojih su neke bile obrade du-vap  hitova iz 1950-ih. Njihova najprepoznatljivija pesma ostao je prvi  hit,  Rama lama ding dong.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM