Pesniče naroda mog :)

3143_1.jpg

Opštinska smotra recitatora “Pesniče naroda mog” okupila je u organizaciji Doma kulture “Stevan Mokranjac” i Narodne biblioteke “Dositej Novaković” 51 recitatora.

3143_2.jpg

U kategoriji mlađeg uzrasta, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, prvo mesto je osvojila Marija Milošević, predstavnica KUD “Stevan Mokranjac” iz Negotina. Drugo mesto pripalo je Jeleni Matović iz OŠ “Hajduk Veljko” u Štubiku, a treće Mariji Šamić iz osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu. U konkurenciji 26 takmičara, stručni žiri u sastavu: mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti, Aca Vidić, književnik i glavni i odgovorni urednik izdavačke kuće “Intelekta” iz Valjeva i Milica Matijević, novinar i bibliotekar, pohvalio je Željka Vasiljevića, učenika osnovne škole “Pavle Ilić Veljko” u Prahovu.

3143_3.jpg

Prva u kategoriji srednjeg uzrasta je Jana Čeklanović, učenica OŠ “Vuk Karadžić”. Drugoplasirani je Aleksa Grujić, takođe iz OŠ “Vuk Karadžić”, dok je treće mesto osvojila Marija Stojanović, učenica OŠ “Branko Radičević”. U konkurenciji 17 takmičara, pohvaljena je Nevena Trboljevac iz osnovne škole “Vera Radosavljević”.

3143_4.jpg

Titulu najboljeg recitatora u starijem uzrastu poneo je gimnazijalac Dušan Rakonjac. Druga je, takođe gimnazijalka Ana Stanojević, treća Milica Zovkić, četvrta Jovana Džunić, obe iz “Negotinske gimnazije”, a peta Dijana Gagić iz Poljoprivredne škole “Rajko Bosnić”. U konkurenciji od osmoro srednjoškolaca pohvaljen je Nemanja Erić, učenik Muzičke škole “Stevan Mokranjac”.

Najbolje plasirani recitatori, po troje u kategoriji mlađeg i srednjeg uzrasta, kao i petoro u starijem, predstavljaće opštinu Negotin na Okružnoj smotri recitatora koja će 9.aprila biti održana u Boru.

Популарни постови са овог блога

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM