Nema dogovora sa ministrom!

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije demantovala je tvrdnje ministra prosvete i "čelnika dva režimska sindikata, da nastava počinje u ponedeljak".



Ministar prosvete svojom izjavom da je postignut dogovor sa sindikatima nije rekao istinu, jer se to od njega i nije očekivalo, navodi lider sindikata Leonardo Erdelji. Unija "nije potpisala nikakav protokol niti sporazum o prekidu štrajka, jer je to stav članova Unije, što znači da najjači i najbrojniji sindikat nije pristao na ovo poniženje", navodi Erdelji.
"Kao prvo to su izjavili ministar prosvete i čelnici dva sindikata koji nisu ni bili u štrajku, a svi mediji su preneli ovu izjavu i time namerno uneli pometnju, odnosno pokušavaju da oprobanim metodama disciplinuju prosvetne radnike koji su se usudili da se bore za svoje dostojanstvo, legalnim i legitimnim sredstvima", naveo je Erdelji u pisanoj izjavi.

"Ministar prosvete i njegovi pomoćnici, ma koliko to mediji pokušavali da prećute, suočiće se sa činjenicom da će u ponedeljak škole članice Unije i dalje biti u potpunoj obustavi rada u Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Beogradu i drugim gradovima. Isto tako, jutros je krenula i akcija potpisivanja peticije, odnosno zahteva za smenu ministra prosvete", kaže se u izjavi.

"Zato i očekujemo da će u ponedeljak u pokušaju gušenja štrajka biti uključene sve strukture vlasti, počev od medija, preko inspekcija, pa i do policije. Prosvetni radnici ogorčeni su ovakvim odnosnom države prema prosveti, odnosno ovakvom javnom ponižavanju prosvetnih radnika kojim su izloženi od strane miistra prosvete i njegovih sindikalnih saradnika", naveo je Erdelji.              

"Članovi Unije u ponedeljak su i dalje u potpunoj obustavi, a za sve eventualne posledice koje će ovo izazvati isključivu krivicu će snositi ministar prosvete", zaključuje predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.
Izvor: B92

Популарни постови са овог блога

Mladi fubaleri iz Negotina sve poznatiji siroj javnosti

NIKO NEĆE KOALICIJU SA URUKOVIĆEM

Srpkinja Brenda Zarić iz Negotina prihvatila islam